Pulzus Kutató

Jump szolgáltatások

mikro kutatásokhoz

Legyen kicsi vagy nagy, az Ön vállalkozásának mindig szüksége van naprakész piaci információkra. A Pulzus Jump szolgáltatással a leggyorsabban kutatjuk le egy vagy több kérdésre is a választ.

kérdezze meg célcsoportját azonnal,

amikor csak szüksége van válaszokra

A kutatást 72 órán belül elvégezzük. Ezzel olyan piaci előnyre tehet szert,

amivel csak az innovatív cégek rendelkeznek.

JUMP122636
Lekérdezési idő72 órán belül72 órán belül72 órán belül
Zárt kérdés (10 válasz lehetőség)112433
Fa struktúra (komplex kérdéssor)--igen
Nyílt kérdés123
4 demográfia szerinti kimutatásigenigenigen
Kérdés készítési konzultáció órák száma246
Felhasználási idő6 hónap6 hónap6 hónap
Összes díj (Ft)1 010 0002 170 0003 030 000
Kedvezmény a listaárból (Ft)50 000143 400225 750
Kedvezményes díj (Ft)960 0002 026 6002 804 250
Még nagyobb JUMP csomagok
JUMP5278104
Lekérdezési idő72 órán belül72 órán belül72 órán belül
Zárt kérdés (10 válasz lehetőség)487296
Fa struktúra (komplex kérdéssor)igenigenigen
Nyílt kérdés468
4 demográfia szerinti kimutatásigenigenigen
Kérdés készítési konzultáció órák száma81216
Felhasználási idő12 hónap12 hónap6 hónap
Összes díj (Ft)4 340 0006 510 0008 680 000
Kedvezmény a listaárból (Ft)373 600690 6001 094 400
Kedvezményes díj (Ft)3 966 4005 819 4007 585 600

Üzleti kérdései vannak! Érdeklik a JUMP csomagok?

Kérjen konzultációt! Munkatársunk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Lépjen velünk kapcsolatba!

FAQ - Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok

Mi a Pulzus Kutatási rendszer?

Egy olyan ingyenesen letölthető kutatásra, kérdezésre alkalmas applikáció, amelynek segítségével ki tudjuk kérni az emberek véleményét akár aktuális hírekről, akár szórakoztató témákról vagy piackutatásról van szó. Üzleti partnereink számára válaszadóink közössége azért fontos és hasznos, mert ők a piaci szolgáltatások és termékek vásárlói és fogyasztói is egyben, vagyis ugyanúgy lekérdezhetőek tőlük egy bankot, áruházláncot, vagy bármilyen szektorban működő céget érintő kérdés is. Miért rendszer a Pulzus? Azért, mert az applikáción kevésbé elérhető réteget, például az idősebbeket szükség esetén el tudjuk érni automata hanghívás (IVR) vagy akár hagyományos telefonos kutatás formájában is.

Miért jött létre a Pulzus?

A hagyományos kutatási adatfelvétel az egész világon válságban van. Egyre nehezebb személyes un. face to face interjúkat készíteni az emberekkel, a válaszadói hajlandóság csökkenése miatt a telefon-interjús megkeresés is egyre nagyobb nehézségekbe ütközik. Így a személyes adatfelvétel megdrágult, a vezetékes telefóniát az idősebbek használják, a mobil telefónia beszéd átviteli funkciója pedig kezd kiszorulni a fiatalok és a nagyon fiatalok kommunikációs eszköztárából. A helyzetet érzékelve az MTM Kft. 2017-ben elkezdte a Pulzus kutatási applikáció kifejlesztését.

Kik a Pulzus válaszadói?

Zömében a felnőtt korú magyar lakosság egy része, olyan emberek, akikre jellemző az aktív érdeklődés az aktuális témák iránt, az élet minden területén. Jellemzi őket az igény a véleményük kinyilvánítására az életüket befolyásoló témák kapcsán. Rendelkeznek okostelefonnal és mobilnettel. Fogékonyak a játékos, szórakoztató tartalmakra és a komoly kérdésekre egyaránt.

Mi az aktív mintavétel?

Az aktív mintavétel használatakor szűréseket végzünk a panel-tagokról rendelkezésünkre álló szocio-demográfiai, vásárlási szokásbéli, értékválasztási és egyéb adatok szerint. Az aktív mintavétel egyben kontrollt is jelent annak biztosítása érdekében, hogy csak azok a kiválasztott személyek vehessenek részt az adott mintában, akiknek ismerjük a megfelelő paramétereit.

Mit jelent a súlyozás és a reprezentativitás?

A felmérés befejezése után a végleges adatokat statisztikailag súlyozni kell a kutatási témának megfelelő korú népesség nemzeti profiljához. Ez a módszertan megfelel annak, ahogyan minden kutatóintézet finomhangoló intézkedésként súlyozza az adatokat. A Pulzus© Kutatási Rendszer esetében életkor, nem, településtípus és iskolai végzettség alapján végezzük el súlyozást. A statisztikai súlyozás elvégzésével eredményeink az ország egészének, vagy a kutatás témájának megfelelő társadalmi, fogyasztási rétegnek a véleményét, szokásait, cselekvési szándékait jól tükrözik, reprezentálják.

Milyen kérdést bír el a Pulzus?

Gyakorlatilag bármilyet. Témában amit meg lehet kérdezni telefonon, azt a Pulzus Applikáció is elbírja, sőt a technológia lehetővé teszi, hogy a kérdéseket képpel, videóval is színesebbé, érthetőbbé, emlékezetesebbé tegyük.

Technikai szempontból zárt és nyitott kérdéseket is használunk. A válasz lehet egyválasztásos vagy több választásos. A válaszokat lehet rangsorolni. A kérdezést lehet időzíteni, például egy eseményhez, vagy akár egy tv műsor adásba kerüléséhez kötni. Egy kérdőíven belül az egyes kérdések feltevését bizonyos előfeltételek teljesüléséhez tudjuk kötni.

Milyen hamar jutunk eredményhez?

A felmérések menete általában az árajánlattól az eredmények prezentálásáig pár napra tehető. Az árajánlat után egyeztetjük az igényeket, összeállnak a kérdések, a kérdőív. Ez után következik az érdemi rész, maga a kérdezés, adatgyűjtés. A megfelelő számú választ összegezzük, statisztikailag feldolgozzuk, elemezzük és elkészítjük a pptx formátumú prezentációt. Előfordult már rövidebb kutatás 3 nap alatt, de ez téma és igényfüggő.

Miért válassza a Pulzust?

Mert gyors a kutatások átfutása . Többezres aktív válaszadónk van. Segítünk a kérdések megfogalmazásában. Több évtizedes (telefonos) kutatási tapasztalattal rendelkezünk. A prezentált eredmény érthető, átlátható, használható. Csomagjainkat úgy alakítottuk ki, hogy kiszolgálják az igényeket és folyamatosan figyeljük a piacot és újabb szolgáltatásokkal állunk partnereink elé. Áraink és szolgáltatásunk színvonala összhangban van egymással. Rugalmasak vagyunk. Aki egyszer igénybe veszi a Pulzust, többnyire visszatér hozzánk.

Hogyan kapjuk meg az eredményeket?

Alapvetően mindenki egy pptx fájlt kap, amelyben az összes kérdésre adott válasz több bontásban (nem, korcsoport, iskolai végzettség, település típus) kerül elemzésre. Ezen kívül igény esetén tudunk biztosítani ehhez az anyaghoz egy olyan szociológiai elemzést, amely már következtetésekkel teli, vagyis segíti a megrendelő céget a döntésekben. Amennyiben arra van szükség online vagy személyes formában lehetőség van konzultációra, ahol az eredményeket, elemzéseket prezentáljuk.

Kikkel állunk már kapcsolatban?

Dolgozunk banknak, élelmiszeripari cégnek, marketing ügynökségnek, multinacionális szolgáltató cégnek éppúgy, mint gyógyszergyárnak és kkv-nak. A fogyasztókkal való kapcsolattartás minden szegmensben lényeges. A marketing stratégia, a döntéselőkészítés, a hirdetésoptimalizálás, a termékfejlesztés mindenkinek fontos – ebben segít a Pulzus!

Ki írja meg a kérdéseket?

Két lehetőséget biztosítunk.

  • A kérdéseket a kutatást igénylő vállalkozás biztosítja a Pulzus kutatási szakértője pedig megvizsgálja, hogy az egyes kérdések és azok logikája mennyire kompatibilis a Pulzussal, az esetleges változtatási javaslatról egyeztetést folytatnak. Az ilyen egyeztetések általában a szolgáltatás csomag részét képezik.
  • A kutatást igénylő vállalkozás csak egy kutatási briefet biztosít, amiben meghatározza, hogy mit akar lekutatni és erre milyen költségvetés áll rendelkezésre. Ezek alapján a Pulzus kutatója készíti el a kutatási tervet és kérdéseket külön díj ellenében. A díj a projekttől függően általában 90.000-200.000Ft között mozog.